Uçansu Şelalesi

Şelalenin adı Toroslardan gelen suların yeşilliklerin üzerinden dökülmesi sebebi ile Uçansu Şelalesi olarak belirlenmiştir. Yazımızda sizlere Antalya ilimizde yer alan şelale hakkında detaylı bilgiler veriyoruz.

Antalya’da yer alan en önemli şelalelere Antalya Şelaleleri yazımızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Antalya gezileriniz için de Antalya’da Gezilecek Yerler yazımız ile şehrin görülecen en güzel yerlerini keşfedebilirsiniz.

Uçansu Şelalesi Hakkında Bilgiler

Uçansu Şelalesi

Bölgede  aynı ismi almış olan iki adet şelale bulunmaktadır. Genellikle halk arasında Uçan 1 ve Uçan 2 şeklinde adlandırılmışlardır. Uçan 1 adını almış olan şelale 62 metrelik bir yükseklikten dökülürken, Uçan 2 ise 78 metrelik bir yükseklikten dökülmektedir. Doğanın bir harikası olan Uçansu şelaleleri Aziz Paulus yolu üzerinde yer almaktadır.

Uçansu Şelalesi Gündoğmuş

Bölge, yılın her mevsiminde ziyarete müsaittir. Turistlere yılın farklı mevsimlerinde farklı farklı manzaralar sunan bu şelalelerin ziyaretçileri, adeta fotoğraf çekmeye doyamıyorlar da denebilir.

Şelalelerin döküldükleri yüzey kireç taşından oluşmaktadır. Bu sebep ile yüzeyde kopmalar yaşanmış ve çeşitli sarkıtlar oluşmuştur. Bölgenin en büyük sorunu ise çok kişi tarafından bilinmiyor olması. Bu sebep ile bölgedeki turizm yeterli seviyede gelişemiyor. Bir takım insanlar ise aslında bunun çok da iyi bir şey olduğunu ve şelalenin çok fazla kalabalık olmamasının gerektiğini savunuyorlar. Aynı zamanda bölgede rafting gibi su sporları da yapılabiliyor.

Antalya Uçansu Şelalesi

Bölgede çeşitli aktiviteler de düzenleniyor. Bunlardan bazıları jeep safarileri, rafting ve kızıl derili kostümleri ile eşekler üzerinde gezmek oluyor. Şelaleler genellik ile Alman ve İngiliz turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Ayrıca şelalelere yakın bir alanda Pednelissos antik harabeleri de yer aldığından burada da hoş bir gezintiye çıkmak mümkün oluyor. Aynı zamanda şelalelerin kenarında yer alan ahşap restoranda da yemek yemek mümkündür. Şelalelere giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Video Görüntüleri

Uçansu Şelalesi Konaklama

Bölgede konaklama çok kısıtlıdır. Bunun sebebi ise henüz bölgenin turistik açıdan çok gelişmemiş olmasıdır. 9 adet Bungalow bulunmaktadır ve buralarda kalmak mümkündür. Fakat bu alanlarda yer bulmak son derece zordur. Zaten kısıtlı olan konaklama alanları genellik ile Alman ve İngiliz turistler tarafından rezerve edilmektedir.

Uçansu Şelalesi Nerede

Şelale, Antalya bölgesine 70 kilometrelik bir uzaklıkta yer almaktadır. Şelaleler Gebiz beldesine bağlı olan Akçapınar köyünde yer almaktadır.

Nasıl Gidilir

Ulaşım için Serik yolunu takip etmeli ve bu yol üzerinden Abdulrahmanlar-Gebiz sapağına sapılmalıdır. Gebiz’e ulaştıktan sonra 17 kilometre daha ilerlediğinizde şelalelere ulaşmış olursunuz. Bölgeye ulaşmanın oldukça zahmetli olduğunu söylemekte yarar var. Fakat göreceğiniz manzara bu zahmete kesinlik ile değecektir.

Haritası ve Konumu

Şelale için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizlerde Uçansu Şelalesi gezilerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizlerle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.

6 YORUMLAR

  1. Sakin gitmeyin iki saatlik yol bosa gider
    Cunku yollar acayip otesi bozuk ve tasli..at arabasi bile zor gider yani…
    Oraya bakan belediyeye de yaziklar olsun..
    Yoldan geri donersiniz…yakitiniz ve vaktiniz bosa gitmesin..navigasyonun gosterdigi yola hic girmeyin derim…iyi gezmeler

  2. GPS’in gosterdigi yol bir sure sonra yanlis yere goturuyor. Akcapinar koyune vardiktan sonra koylulere sormanizi tavsiye ederim, yoksa kesin kaybolursunuz (biz kaybolduk ve oralarda 3 saate yakin dolastik). Her ne kadar koyluler islek yol deseler de yollar cok kotu ve bir kismini 15-20 km hizla gitmek zorunda kaliyorsunuz. Selale civarindaki tesis terkedilmis ve curumus durumda ve insani korkutacak kadar tenha. Manzarasi ise gayet guzel, eger kaybolmadan gidebilirseniz gittiginize degebilir.

  3. Yol çok kötü Antalya Valiliği duysun sesimizi. bölge turizmine renk katacak ve halk için güzel bir geçimlik olacak çok işsize iş imkanı sağlayacak bir doğa harikası. sadece 20 km yol yapılacak hepsi bu

  4. Yukarıdaki yorumlara gore cevre halki muhtari birseyler yapmalilar.ziira daha ust yekililerin daha onemli baska baska isleri vardir .gelir isdihdam soz konusu diye yorumlar var.tuzu kurular tuzu kuru olmayan bircok suriyeli ve etkenleri var .

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz