Emir Sultan Camii ve Külliyesi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alıyor. Yanında aynı zamanda Emir Sultan türbesi de bulunan cami, Bursa’nın özellikle de din turizmindeki önemli duraklarından biri durumunda.
Emir Sultan Camii Hakkında Bilgi
Emir Sultan Camii ve Külliyesi ihtişamlı yapısıyla göz dolduruyor. Hundi Hatun’un, 1400’lü yıllarda inşa edilen caminin yapımında emeği büyük. Son derece büyük bir avluya sahip olan cami, kubbe açısından da şehirde ilk sırada yer alıyor. Bursa, Osmanlı Devleti’ne bir dönem başkentlik de yaptığı için burada çok sayıda cami görmek mümkündür. Bu kadar çok tarihi caminin olduğu bir şehirde, en büyük kubbeye sahip olmak da takdir edersiniz ki özel bir durum.

Caminin toplam kapasitesinin 1000 civarında olduğu söyleniyor. İznik çinilerinin özenli bir şekilde süslediği cami, özel günlerde tercih edilen ilk yerlerden birisi olarak öne çıkıyor. Sayısız mevlide ev sahipliği yapan cami, Eyüp Sultan Camii haricinde en fazla ziyaret edilen cami durumunda. Avlu içindeki kemer yapılarıyla hayranlık duygusu uyandıran Emir Sultan Camii ve Külliyesi’nin her bölümü ayrı bir sanat eserini andırıyor. Yapıldığı ilk dönemde tek kubbeli olarak inşa edilen camiye, yaklaşık 80 sene sonra revak ve avlular dahil edilmiştir. 1795 senesinde ise yıkılmak durumunda kalan kubbe 3. Selim tarafından yeniden onarılmıştır.

Külliyenin dış bölümünde yer alan hamam ise kentsel dönüşüm sonrası kente yeniden kazandırıldı.Emir Sultan Türbesi’nde Emir Sultan’a ait sandukayı görebilirsiniz. Hundi Hatun’un üç çocuğuna ait sanduka da aynı bölgede yer alıyor. Külliye ise padişahtan ziyade sultanlara ait bir külliye olarak anılıyor. Sabah 08.00’da ziyarete açılan külliye akşam 17.00’a kadar ziyaret edilebilmektedir. Emir Sultan’ın peygamber soyunda geldiğine inanılmaktadır. Kendisine “Emir” denmesinin nedeni budur. Müslüman dünyası için Emir Sultan son derece kutsal bir kişi olarak kabul görür.
Emir Sultan Camii Nerede?
Cami, Bursa ilinin Yıldırım ilçesi sınırları içinde yer alıyor. İncirli Tramvay Durağı’nda inmek suretiyle cami ve külliyeye ulaşabilirsiniz. Ulu Cami ile arasında 15 dakikalık bir yürüme mesafesi söz konusu.

Haritası ve Konumu
Cami ve türbe için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.
Bölgede Gezilecek Yerler
Yakınında gezilecek yerler arasında Yeşil Türbe ve Irgandı Köprüsü yer alıyor. Ayrıca şehrin diğer görülmesi gereken yerlerine ise Bursa’da gezilecek yerler yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.