Saitabat Şelalesi Bursa

Bursa iline bağlı Kestel ilçesinde yer alan meşhur Saitabat Şelalesi’nin ünü, şehir sınırlarının dışına taşıyor. Uludağ’ın zirve noktasından gelen kar suları, kaynak sularıyla birleşiyor ve şelaleyi oluşturuyor. Ortaya harika bir de kanyon çıkaran şelalesinin bilhassa döküldüğü kısım sahiden de görülmeye değer bir güzellik barındırıyor. Zira Saitabat Şelalesi’ni görmek için hem Bursa ilçelerinden hem de çevre illerden pek çok insan bölgeye akın ediyor.

Bursa Saitabat Şelalesi Hakkında Bilgi

Saitabat Şelalesi bölge halkı tarafından zaman zaman Güverinlik olarak da anılabiliyor. Bu nedenle yol tarifi alırken bu ismi de kullanabilirsiniz. Saitabat Şelalesi’nin çevre düzenlemesi, burayı cazip bir sosyal tesis haline getirmiştir. Şelalede yer alan kayalar son derece sert olduğu için yüksek debiden olumsuz yönde etkilenmezler. Bölgeye geldiğiniz zaman kiremitte pişen alabalığı mutlaka tatmalısınız. Bölgede yer alan mesire alanlarından faydalanabilir, sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla piknik yapabilirsiniz. Şelale çevresinde yer alan kır lokantalarına ait masalar ise, bölgeye ayrı bir renk katmaktadır. Şelalenin hiç durmayan sesi ziyaretçiler için bir huzur vesilesi olmaktadır.

Kalabalık şehirlerde yaşayanlar için burası adeta bir kurtarılmış bir bölge gibidir. Köyün bir diğer tarafında ise Akçay isminde bir akarsu yer almaktadır. Şelale adını bağlı olduğu köyden almıştır. Köy dağ sporları için uygun coğrafi koşullara sahiptir. Bu nedenle dağ sporlarına meraklı turistler köye ilgi gösterebiliyor. Saitabat köyü sadece bu harika şelalesi ile değil, müthiş köy kahvaltısıyla da meşhur. Köyü gezdiğinizde kadınların kendi imkanlarıyla kurdukları bir dernekle karşılaşacaksınız. Burada el emeği göz nuru pek çok organik ürünün satışı gerçekleşiyor. Silor isimli yöresel yemek, bölgeye ait en meşhur lezzetler arasında gösteriliyor.

Saitabat Şelalesi Kahvaltı

Saitabat Şelalesi Kahvaltı

Saitabat Şelalesi çevresinde yer alan kahvaltı mekanlarının oldukça meşhur olduğunu yukarıda belirtmiştim. Hatta öyle ki sadece bu kahvaltı mekanları için insanlar kilometrelerce uzaktan arabalarıyla köye geliyor. Burayı gördüğünüzde, buna değeceğini hemen kavrayacaksınız. Şelale bölgesindeki mekanların çok önemli bir çoğunluğu alkolsüz mekandır. Dolayısıyla aile için günün her saati gönül rahatlığıyla oturabilirsiniz. Burada bulunan hemen hemen her restoran, kahvaltı menüsü bulunduruyor. Meşhur köy kahvaltısını, şelalenin dinmeyen suyu ile birlikte yapmanız için, işte size eşsiz bir fırsat.

Saitabat Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Şelale, Bursa ilinin Kestel ilçesinde yer alıyor. Saitabat Şelalesi ile Bursa merkez arasında 12 km sürüş mesafesi bulunuyor. Arabanızı mutlaka Ankara yönüne doğru çevirmeniz gerekiyor. Çimento fabrikasının yakınlarında yer alan Derekız köyünden hemen sonra Saitabat Şelalesi’ne ulaşmanız mümkündür. Öte yandan Cumalıkızık ile Saitabat Şelalesi arasında da 15 km’lik bir mesafe söz konusu.Özel araçla değil de bizzat toplu taşıma opsiyonlarını kullanarak da Saitabat Şelalesi’ne ulaşmanız mümkündür. Örneğin D19 ve D20 numaralı hatları değerlendirebilirsiniz. Özel araçla  Saitabat Şelalesi’ne girmek istediğinizde 5 TL giriş ücreti ödemeniz gerekir.

Haritası ve Konumu

Şelale için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bursa şehrinde görülmesi gereken yerler listesi için Bursa’da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz