Alanya Teleferik
Damlataş Mağarası yanından kalkan gondol kabinlerle Kleopatra Plajı'nın üzerinden süzülerek Alanya Kalesi'nin Ehmedek bölgesine çıkan Alanya Teleferik, Akdeniz, sahil ve Toros manzarasını birkaç dakikada önünüze seren, gün batımında ayrı bir keyif sunan popüler bir ulaşım ve gezi tesisidir.
Alanya Teleferik (Alanya, Antalya): 2026 giriş ücreti 250 TL; her gün 09.30–21.00 açık.
Bilmen gerekenler
- En iyi zaman
- Sabah ve gün batımı
- Kime uygun
- Her yaş · çocuklarla
- Efor ve erişim
- Kolay · merdiven/eğim yoğun · engelli erişimi yok
- Ulaşım
- Arabasız ulaşılabilir
- En iyi aylar
- Mart – Haziran, Eylül – Kasım
Dikkat: Kuyruk olabilir
- Gün batımından biraz önce çıkıp manzarayı yukarıdan izlemenizi öneririz; fırtına ve sert rüzgârda seferler geçici olarak durabildiğinden rüzgârlı günlerde gitmeden önce işletmeyi arayın. Teleferik bileti Alanya Kalesi girişini kapsamaz, kale için ayrıca bilet ya da MüzeKart gerekir.
Alanya Teleferik nasıl gidilir?
| Nereden | Yol | Araçla | Taksi |
|---|---|---|---|
| Gazipaşa-Alanya Havalimanı · GZP | 50 km | ~1 sa 10 dk | ~2.540 TL |
| Antalya merkezi | 154 km | ~2 sa 45 dk | — |
Otopark: Ücretli
Mesafe, süre ve taksi ücretleri tahminidir; trafik ve güzergâha göre değişir.
Yakınında gezilecek yerler
Alanya Teleferik hakkında
Alanya Teleferik, 2017 yılında hizmete giren ve Alanya Kalesi‘ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan gondol tipi bir teleferik hattıdır. Alanya Belediyesi‘nin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı tesis, yerel basında Alanya’nın uzun yıllık hayali olarak anılır. Kaleye yokuş tırmanmadan çıkmanın en pratik ve en manzaralı yolu olduğu için şehre gelen ziyaretçilerin listesinde ilk sıralarda yer alır.
Alt istasyon Damlataş Mağarası‘nın hemen yanında bulunur; hat Kleopatra Plajı‘nın üzerinden geçerek kalenin Ehmedek bölgesine ulaşır. Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki hat en fazla 300 metre yüksekliğe çıkar ve saatte 1.130 kişi taşıyabilir. Ayrılabilir gondol (detachable gondola) sistemiyle çalışan hatta kabinler yaklaşık 20 saniyede bir gelir ve istasyonda yavaşlayarak rahat biniş sağlar. Camlı kabinlerde geçen tek yön yolculuk yaklaşık 5–7 dakika sürer; bu sürede Akdeniz, Kleopatra Plajı ve Toros Dağları’nın geniş bir panoramasını izleyebilirsiniz.
Biletler online satılmaz; Damlataş ve Kale istasyonlarındaki gişelerden alınır, kredi kartı geçer ve bilet yalnızca alındığı gün geçerlidir. Gün ortasındaki kalabalıktan kaçınmak için sabah erken ya da gün batımı saatlerini tercih edin. Üst istasyonda kaleyi gezmek için yokuş ve merdiven çıkmanız gerektiğinden spor ayakkabı ya da sağlam sandalet giymeniz önerilir. Arabasız gelecekseniz liman tarafından 1 ve 101 numaralı otobüsleri kullanabilir ya da Kleopatra Plajı tarafından yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Fotoğraf künyesi (12)
- Kapak: Atlantic Ambience Pexels Lisansı (Ticari Serbest) — Pexels ↗
- Fotoğraf 2: Julian Lupyan CC0 — Wikimedia Commons ↗
- Fotoğraf 3: Derbrauni CC BY-SA 4.0 — Wikimedia Commons ↗
- Fotoğraf 4: Derbrauni CC BY-SA 4.0 — Wikimedia Commons ↗
- Fotoğraf 5: Derbrauni CC BY-SA 4.0 — Wikimedia Commons ↗
- Fotoğraf 6: Derbrauni CC BY-SA 4.0 — Wikimedia Commons ↗
- Fotoğraf 7: Refrescool CC BY-SA 4.0 — Wikimedia Commons ↗
- Fotoğraf 8: Pho Tomass Pexels Lisansı (Ticari Serbest) — Pexels ↗
- Fotoğraf 9: Pho Tomass Pexels Lisansı (Ticari Serbest) — Pexels ↗
- Fotoğraf 10: Ayşenur YILDIZ Pexels Lisansı (Ticari Serbest) — Pexels ↗
- Fotoğraf 11: Ozan Aldemir Pexels Lisansı (Ticari Serbest) — Pexels ↗
- Fotoğraf 12: Arthur Shuraev Pexels Lisansı (Ticari Serbest) — Pexels ↗
Alanya Teleferik hakkında sık sorulanlar
Cevaplar bu sayfadaki ücret ve saat bilgisinden üretilir; o bilgi güncellenince cevaplar da güncellenir.
Alanya Teleferik giriş ücreti ne kadar?
Tam bilet 250 TL. Çocuk bileti 125 TL. Yabancı ziyaretçiler için 620 TL.
Alanya Teleferik nerede, hangi ilde?
Antalya ili, Alanya ilçesinde. Adres: Saray Mah., Güzelyalı Cd. No:7, 07400 Alanya / Antalya. Antalya merkezine yaklaşık 154 km.
Hangi gün kapalı, saat kaçta açık?
Haftanın her günü açık. Ziyaret saatleri: Her gün 09.30–21.00.
Gezmek ne kadar sürer?
Ortalama 30–90 dk.
Çocuklarla gidilir mi?
Evet, her yaş için uygun. Kısa ve rahat bir gezi, ancak merdiven ve eğim var.
Nasıl gidilir, otopark var mı?
Toplu taşımayla ulaşılabilir. Araçla süre: Gazipaşa-Alanya Havalimanı ~1 sa 10 dk (taksi ~2.540 TL). Ücretli otopark var.
Taksi ücreti tahminidir, trafiğe göre değişir.Ziyaret bilgileri
Alanya Teleferik Giriş Ücreti
Yerli yetişkin (gidiş-dönüş) 250 TL
Yerli öğrenci (gidiş-dönüş) 125 TL
Yabancı Ziyaretçi
Yabancı ziyaretçi (gidiş-dönüş) 620 TL
Biletler alındığı gün boyunca geçerlidir.
Ayrı gişede satılan hızlı geçiş bileti yerli yetişkin için 500 TL'dir; standart bilet 250 TL.
Ayrı bir tek yön bilet tarifesi uygulanır.
Sarı basın kartı sahipleri ücretsizdir.
Biletler Damlataş ve Kale istasyonlarındaki gişelerden satılır; online bilet satışı yoktur.
Alanya Kalesi girişi ayrıca ücretlendirilir.
Her gün 09.30–21.00
- Ziyaret günleri
- Her gün açık (Bugün açık)
Saray Mah., Güzelyalı Cd. No:7, 07400 Alanya / Antalya
Hangi bilgi değişti?
Bilgi bildirmek için hesabınla giriş yapmalısın.
Giriş yap


















Yorumlar
Yorum yazmak için hesabınla giriş yapmalısın.
Giriş yap