Denizli Teleferik

Teleferik·Pamukkale, Denizli
Giriş150 TL
SaatlerHer gün 10:00–21:00
Gezme süresi2–3 saat
ZorlukKolay

Denizli Teleferik, 1.500 metrelik hattıyla şehirden Bağbaşı Yaylası'na yaklaşık 7 dakikada çıkıyor. Kabinden Denizli manzarası izleniyor; üstte serin yayla havası, macera parkuru, oyun alanları ve gün batımı manzarası ziyaretçileri karşılıyor.

Denizli Teleferik (Pamukkale, Denizli): 2026 giriş ücreti 150 TL; her gün 10.00–21.00 açık.

Bilmen gerekenler

En iyi zaman
Öğleden sonra ve gün batımı
Kime uygun
Her yaş · çocuklarla
Efor ve erişim
Kolay · engelli erişimi yok
En iyi aylar
Tüm yıl
Manzara / Seyir NoktasıGün Batımı NoktasıKışın UygunSıcak Havada UygunAkşam Gidilebilir

Olanaklar: Kafe / Restoran · Mescit · Çocuk Oyun Alanı

  • Seferler hava koşullarına bağlı ve resmî sitede zaman zaman geçici kapalı uyarısı görülebiliyor; yola çıkmadan önce denizliteleferik.com.tr üzerindeki canlı durumu kontrol edin. Kışın üst istasyonda hava şehirden belirgin biçimde soğuk olduğu için kalın giyinin.

Denizli Teleferik nasıl gidilir?

NeredenYolAraçlaTaksi
Denizli Çardak Havalimanı · DNZ64 km~1 sa 20 dk—
Denizli merkezi19 km~40 dk~1.120 TL

Otopark: Var

Mesafe, süre ve taksi ücretleri tahminidir; trafik ve güzergâha göre değişir.

Yakınında gezilecek yerler

Denizli Teleferik hakkında

Denizli Teleferik, Denizli Büyükşehir Belediyesi şirketi BELTAŞ tarafından işletilen ve şehir merkezinden Bağbaşı Yaylası‘na uzanan bir teleferik hattıdır. 17 Ekim 2015‘te hizmete giren hat, 1.500 metre uzunluğuyla Ege Bölgesi’nin en uzun teleferik hattı olarak biliniyor. Yaklaşık 7 dakikalık yolculukta 300 metre rakımdaki alt istasyondan 1.400 metre rakımdaki üst istasyona çıkılıyor ve kabinden geniş bir Denizli manzarası izleniyor. Yazın serin yayla havası, kışın kar manzarası burayı her mevsim cazip kılıyor.

Hatta 8 kişilik 24 kabin bulunuyor ve kabinler yaklaşık 30 saniyede bir istasyona geliyor. Üst istasyonda bir kafeterya var; yaylada macera parkuru, tırmanma kulesi, oyun alanları ve ağaçlar arasında halatlı aktivite parkı çocuklu aileler için keyifli bir mola sunuyor. Üst istasyondan yaklaşık 1.700 metre ötedeki Bağbaşı Yaylası’nda restoran, kafeterya, piknik alanları, bungalov evler ve çadır alanları bulunuyor. Hat, Ağustos 2024’te halattaki aşınma nedeniyle kapatılmış ve halat yenilemesinin ardından 10 Ocak 2026‘da yeniden açılmıştı.

Biletler gişeden alınıyor ve 1 Haziran 2026’dan bu yana nakit yerine kart ve dijital ödeme kullanılıyor. Alt istasyonda geniş bir otopark var; arabasız gelecekler 130 ve 131 numaralı belediye otobüslerini kullanabilir, ancak otobüste ulaşım kartı gerekiyor. Seferler hava koşullarına bağlı olduğundan gitmeden önce resmî sitedeki canlı durumu kontrol etmek, kışın ise üstteki soğuk havaya karşı kalın giyinmek iyi olur. Hafta sonları yoğunluk yaşanabiliyor.

Fotoğraf künyesi (8)

Denizli Teleferik hakkında sık sorulanlar

Cevaplar bu sayfadaki ücret ve saat bilgisinden üretilir; o bilgi güncellenince cevaplar da güncellenir.

Denizli Teleferik giriş ücreti ne kadar?

Tam bilet 150 TL. Çocuk bileti 100 TL.

Tam bilet 150 TLÇocuk 100 TL
Fiyat 26 Ekim 2026 tarihinde doğrulandı.
Denizli Teleferik nerede, hangi ilde?

Denizli ili, Pamukkale ilçesinde. Adres: Bağbaşı Yaylası, Kervansaray Mah., Alparslan Cd. No:35, 20160 Pamukkale/Denizli. Denizli merkezine yaklaşık 19 km.

DenizliPamukkale
Hangi gün kapalı, saat kaçta açık?

Haftanın her günü açık. Ziyaret saatleri: Yaz (Mayıs–Ekim): Her gün 10.00–21.00; Kış (Ekim sonu–Nisan): Her gün 10.00–19.00.

Her gün açık10.00–21.00
Gezmek ne kadar sürer?

Ortalama 2–3 saat.

Çocuklarla gidilir mi?

Evet, her yaş için uygun. Yürüyüşü kolay.

Nasıl gidilir, otopark var mı?

Araçla süre: Denizli Çardak Havalimanı ~1 sa 20 dk (64 km). Otopark var.

Ziyaret bilgileri

Giriş ücreti 150 TL
Fiyat doğrulandı · 26 Ekim 2026

Denizli Teleferik Giriş Ücreti

Tam bilet (gidiş-dönüş) 150 TL

Öğrenci 100 TL

0–5 yaş Ücretsiz

Otopark

Otomobil Ücretsiz

Fiyatlar haftanın her günü aynıdır.

Gişede nakit yerine kart ve dijital ödeme kullanılır.

Seferler hava koşullarına bağlıdır.

Ziyaret durumu Çalışma Saatleri

Yaz (Mayıs–Ekim): Her gün 10.00–21.00
Kış (Ekim sonu–Nisan): Her gün 10.00–19.00

Ziyaret günleri
Her gün açık (Bugün açık)
Adres

Bağbaşı Yaylası, Kervansaray Mah., Alparslan Cd. No:35, 20160 Pamukkale/Denizli

Yol tarifi al
—/ 5

0 üye değerlendirdi

5 ★0
4 ★0
3 ★0
2 ★0
1 ★0
Sen kaç puan verirsin?
Puan vermek için giriş yap

Yorumlar

Bu mekân için henüz yorum yapılmadı. İlk deneyimi sen paylaşabilirsin.
150 TLHer gün 10:00–21:00