Fethiye her bir noktası ile muhteşemdir ama öyle bir noktası var ki, adeta saklı kalmış bir cennet. Kabak Koyu, Ölüdeniz’in 16 kilometre doğusunda kalan Faralya Köyü çevresindeki en büyük zenginliklerden biridir. Yazımızda koy ile ilgili detaylı bilgiler ile kamp yapmak, konaklama alternatifleri ve nerede ile ulaşım bilgilerine yer verdik.
Kabak Koyu
Kızılçam ormanları içerisindeki muhteşem konumu, büyüleyici bir manzaraya karşı duruşu ile tam bir cennet. Üstelik Likya yolu üzerinde yer alır ve bu sayede sürprizlerle dolu bir yolculuğun da önemli bir durağıdır.
Her bir köşesinde tarihin izlerine rastlayabileceğiniz koy, ayrıca güzel de bir plaja sahip. Küçük çakıllı plajının yanı sıra biraz daha içlere doğru gidildiğinde, 300 metre kadar yüksekliğe ulaşıldığında sizi küçük pınarlar, akarsular bekler. Bitki örtüsünün muhteşemliği adeta bu hazineyi gözlerden saklamıştır. Ancak buna karşın siz de bu eşsiz hazineyi yani Kabak Koyu’nu görme şansını elde edebilirsiniz. Bunun için bölge hakkında bazı bilgilere sahip olmanız, konaklama seçeneklerini incelemeniz ve sırt çantanızı hazırlayarak yola koyulmanız yeterli. İhtiyaç duyacağınız bilgileri ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Kabak Koyu Kamp
Kabak Koyu, özellikle özgür ruha sahip olanlar için mükemmel bir rotadır ve bu rotada sizi 5 yıldızlı otellerin karşılayacağını bekleyemezsiniz. Üstelik o zaman bu bölgenin bir cennet olduğunu söylemek de zor olurdu zaten.
Burada özgürlüğünüzü doyasıya hissedeceğiniz ve de yaşayacağınız konaklama alternatifleri mevcut. Pek çok konforlu kamp alanı, adeta bu bölgenin bir parçası olduğunuz hissini verecektir. Üstelik çeşitli kamp alanları da mevcut, yani belli tek bir alternatife sahip değilsiniz.
Ağaç evler, bungalovlar birer konaklama seçeneği iken isterseniz çadırınızda da kalabiliyorsunuz. Yoga ve meditasyon aktivitelerine katılabiliyor ve iç huzurunuzu bu muhteşem ortamda yeniden ortaya çıkarabiliyorsunuz.
Kamp alanlarının elektrik ve su imkânını sunması, sabah kahvaltısı ile akşam yemeğini de ücrete dâhil etmesi, bu tür detaylar ile muhatap olmanıza gerek olmadığını gösteriyor. İsterseniz çadırınızı alıp yola çıkabilir ve burada konaklayabilirsiniz de. Her özgür ruha yer var burada.
Ayrıca Kabak Koyu’nda kamp yapmayı düşünenlere önemli bir detaydan daha bahsedelim. Buradaki kahvaltılarınıza sıcacık köy ekmeği, köy yumurtası, lezzetli keçi peyniri ve tahin, pekmez gibi yörenin zenginlikleri eşlik edecektir. Bu da adeta bulunmaz bir fırsat ve buradaki konaklamanızı daha da anlamlı kılacak bir imkân.
Doğal bir cennet olan Kabak Koyu yediğiniz içtiğinizde bile size doğalığı armağan ediyor diyebiliriz. Ayrıca şunu da belirtmeden geçmemek gerek; burada pek çok yeni insan ile tanışabilir, sıcak ve samimi dostluklar yakalayabilirsiniz. Kamp alanlarının insanları bir ateş etrafında toplama ve sosyalleştirme etkisi vardır.
Hoş buna bile gerek kalmaz burada ama Kabak Koyu, birbirinden güzel kamp alanları ile size yeni arkadaşlıklar da sunar. Bu imkânı hangi lüks otelde yakalayabilirsiniz ki? Kalabalıklar arasında kaybolmadan, tüm benliğiniz ile var olacağınız, huzuru doyasıya hissedeceğiniz ve tüm yıl için gerçek bir enerji toplayacağınız bu yolculuk, gerçek bir tatil olacaktır.
Kabak Koyu Konaklama Tavsiyeleri
Bölgede konaklama yapabileceğiniz otel, pansiyon ve kamp alanları için bir öneri listesi oluşturduk.Bölgede yer alan konaklama yapabileceğiniz tesisler yer alıyor.
Kabak Koyu Otel ve Pansiyonrı
- Helios Güneş Camping
- Full Moon Camp
- Seaview Faralya Butik
- Zakros Hotel Lykia
- Nautical
- Keyif Motel
Kabak Koyu Nerede? Nasıl Gidilir?
Bahsettiğimiz üzere Kabak Koyu, Fethiye Ölüdeniz’in 16 km kadar doğusunda yer alan Faralya Köyü kıyılarındadır.
Faralya Köyü’ne ulaştıktan sonra biraz zorlu yolları kullanarak koya varış yapılabiliyor. Bu yolculukta ilk rotanız Fethiye olacaktır. Fethiye Otogarına ulaştıktan sonra buradan kalkan dolmuşlara binerek Faralya Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracınız ile yolculuk ediyorsanız ise Fethiye merkezden, Ovacık yönüne hareket edip, Ölüdeniz’e inebilirsiniz.
Ölüdeniz’e varmadan önce sola kıvrılarak Faralya Köyü’ne ulaşacaksınız. Ancak şöyle bir sorun var ki, eğer aracınız 4×4 değilse, Faralya Köyü’nde aracınızı bırakmanız gerekecektir. Buradan taksiler ile ya da traktörler ile Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz.
Bir alternatifiniz de deniz yolu olacaktır. Şöyle ki; Ölüdeniz’den kalkan tekneler ile anlaşarak Kabak Koyu kıyılarına varabilirsiniz. Her gün akşam saat 19.00’da Kabak Koyu’na hareket eden tekneler de iyi birer seçenek olabilir. Bu noktadan sonra seçim sizin. Eğer varış saatlerinize uyuyorsa, Ölüdeniz üzerinden tekneler ile varış yapmayı da düşünebilirsiniz.
Eğer 4×4 aracınız var ise sorunsuzca doğrudan Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz ve tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Her ne şekilde bu bölgeye ulaşıyor olursanız olun, emin olun burada biriktireceğiniz güzel anılara değdiğini düşüneceksiniz. Burada konaklayabileceğiniz çokça kamp alanı olduğu için seçim yapmanız ise biraz zor olabilir.
Ulaşım Haritası ve Konumu
Sizlerde gezi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Sayin doslar : bu hafta sonu kabak koyun’a gitme hatasini yaptim. Hayatimin en iğrenç günüydü. Bu satirlari si̇zlerle paylaşmayı bir borç biliyorum çünkü hi̇ç bi̇r platformda gerçekleri̇ göremiyorsunuz ancak oraya gidenlerin gördükten sonraki̇ aldanmış ve hayal kirikliklarinda bunu görebilirsiniz. Anlatiyorum, fethi̇yeden dağlik biryoldan yaklaşık 20 km civarında bir yol kat edi̇p kabak koyunun dağinin tepesindeki̇ köye ulayorsunuz. Aracini park yeri̇ ariyor ve buluyorsunuz, sonra oradan bi̇r tane köylülerden çakal geliyor, beledi̇yeni̇n açtiği minik bir parka da park etsen senden otopark üçreti istiyor. Onu vermek istemiyorsaniz ki bende vermedim, yol boyunca park eden geri̇deki̇ araçlarin arasina park edi̇yorsun. Asil sorun şimdi başlıyor, aşağıya koya inebilmek için münibüscülerin keyfini bekliyorsunuz sonra sirasi geliyor içine dolduruyor rezil münibüsleri̇n leş gi̇bi̇ 1.5 km. lik iniş olu için kişi başina 6 tl aliyoryorlar. (bu arada tanıştığımız ingiliz tri̇stlerden 60 tl i̇stemi̇şler, onlarda ingiliz ama salak değiliz deyip vermemişler) sonra ormandan aşaği toprak ve çukurlarla dolu, toz dumanın içinde dik bir dağ yolundan allaha emanet aşağıya iniyoruz yol 1,5 km ama ezi̇yeti̇ 15 km. Ve dua edi̇yorsunuz i̇nşallah yolda kalmaz, freni̇ fatlamaz dağ aşaği yuvarlanmayiz di̇ye. Bu yolun kıyısında dağda kapm için gelen diğer şehirden kandirilarak getirilen insanlari görüyorsunuz toz dumaninin içinde bütün gün i̇nanin gerçek söylüyorum, yaşamayi birak nefes alamaz çünkü çadirlar bu yoldan arabalarin kaldirdiği tozdan görünmez hale gelmi̇ş. Sonra güç bela aşağiya i̇ni̇yorsunuz. Koya geldik diye seviniyorsunuz, ama virane ve sahipsiz perişan bir yere geliyorsunuz. Kör tuttuğunu yapar misali, köylüler bir yer çevirmiş bir şeyler satiyor.
Sattiklarinin hiç birinin yaninda fiyati yazmiyor. Sonra bir su aldiğiniz da 4 lira ödeyince neden yazmadiğini anliyorsunuz. Neyse koya yürüdük 5 dk. Da ve asil süpriz şimdi. Koyun uzunluğu en fazla 150 mt. Bilemedin 200 metre, kafam gibi taş her taraf, deniz dibi de taştan içine girerken yürümekte zorluk çeki̇yorsunuz, ayrica deniz yüzeyi̇ de pis. Tam allah karetmesin neden ve nereden geldim buraya bu kadar eziyetin karşiliği bu deyip isyan ederken, bir de geri̇ dönüş çilesi başlıyor. Herkeste düşük bi̇r surat ve pişmanlık, en çokta geri̇ dönmek i̇çi̇n paran la rezi̇l olduğun minibüs sırası beklemek insani kahrediyor.
Ayakta sicakta minibüscülerin keyfini bekliyorsunuz gelsinler sizi bu kerbela yerden geri götürsünler diye. Benden önce siradakiler 3 münibüsü doldurdu. Ben dördüncü ninübüse binebildim. Bu satirlari inanin si̇zlerde ayni pişmanliklari yaşamayin diye yaziyorum. Ve kapak koyu geçen her yerde paylaşmak boynumun borcu olsun bi̇r daha insanlar kandirilmasin ve oraya gi̇tme hatasina düşmesi̇nler. Bu satirlari okuyupta giden içinizden biri olursa şayet dönsün beni yalanlasin. O ki̇şi̇den özür dileyeceğim sözüm olsun.Bir daha i̇nsanlar kandirilmasin ve oraya gi̇tme hatasına düşmesinler. Bu satırları okuyupta giden içinizden biri olursa şayet dönsün beni yalanlasın. O kişiden özür dileyeceğim sözüm olsun.
yukardaki arkadaş yalancı.
Dediklerinin hemen hepsi doğru; yine de, deniz tatili ağırlıklı değil de, kafa dinlemek için gidilebilecek bir yer; çünkü vadiye doğru güzel bir iki kamping var; sessiz ve sakin.