Mevlana Muzesi

Yerli ve yabancı yüz binlerce turistin Konya’ya gelme nedenlerinden birisi de Hz. Mevlana’nın tüm insanlığa “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” diyerek yaptığı çağrı. Bu yüzden Konya’ya ilk defa gelenlerin vakit kaybetmeden uğradığı ilk yer, Hz. Mevlana’nın Türbesi’nin de içinde yer aldığı Mevlana Müzesi oluyor.

Müzede bunun haricinde Selçuklu döneminden eserler, el yazması Kuran-ı Kerim’ler, dervişlerin hayatını aktaran balmumu heykeller gibi bir çok ilgi çekici parça da yer almakta.

Mevlana Türbesi (Müzesi) Ziyaret Saatleri ve Günleri

DönemAçılış SaatiKapanış Saati
Kış Dönemi09:0018:00
Yaz Dönemi09:0019:00

Haftanın her günü müze ziyarete açıktır.

Müzeyi ziyaret etmek isteyenlerse bayramlar da dahil olmak üzere haftanın her günü ziyarete gidebilirler. Normalde 9:00’da kapılarını aralayan müze için istisna Pazartesi günleri ziyaretler bir saat daha geç başlıyor.

Kapanış saatleri yaz aylarında 18:30’a çekilse de kış aylarında ziyaret en son saat 17:00’de mümkün. Bu yüzden ziyaret saatlerinden tam emin değilseniz 17:00’den önce müzede olmanızda yarar var.

Ayrıca Konya gezileriniz için hazırladığımız Konya’da Gezilecek Yerler yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Mevlana Müzesi Giriş Ücreti

Mevlana’yı anma etkinlikleri esnasında alınan kararla birlikte Mevlana Müzesi’ne girişler ücretsiz yapıldı.

Mevlana Müzesi Resimleri

Mevlana Türbesi (Müzesi) Nerede ?

Türbe, Konya ilinin Karatay ilçesinde yer almaktadır.1274 yılında Hz. Mevlana için yaptırılan türbe, zamanla üzerine eklemeler yapılarak bugünkü halini almış. Dolayısıyla da yıllar boyunca türbe, Konya için hep merkez konumunda olmuş ve bu yüzden müzeye ulaşım oldukça kolay.

Mevlana Müzesi’ne Nasıl Gidilir ?

Şahsi aracım ile Mevlana Müzesi’ne Nasıl Giderim ?

Konya’ya hangi yönden girecek olursanız olun, tabelalar size şehir merkezi için yol gösterecektir. Bu tabelaları takip ettiğiniz takdirde bir süre sonra bu tabelalarla birlikte müzeye yol gösteren tabelalar da karşınıza çıkacaktır. Bu tabelaları takip ederek müzeye kadar ulaşmanız mümkündür.

Konya Otogarı’ndan Mevlana Müzesi’ne Nasıl Giderim ?

Otogara hemen 100 metre mesafedeki tramvay durağından, çarşı yönüne giden tramvaya binerek yarım saatlik bir yolculuğun ardından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Burada Alaaddin Durağı’nda indikten sonra müzeye kadar 5 dakikalık bir yürüyüş yapmanız yeterli olacaktır.

Bunun haricinde hemen Konya Otogarı’nın önünden geçen Kampüs Dolmuşları’ndan yine çarşı yönüne gidecek olana binerseniz, neredeyse müzenin kapısına kadar dolmuşla gitmeniz mümkündür.

Konya Havaalanı’ndan Mevlana Müzesi’ne Nasıl Giderim?

Havaalanından kalkan Havaş otobüslerine bindiğiniz takdirde yine sizi Alaaddin’e kadar götürecektir. Burada inerek kısa bir yürüyüşle yine müzeye ulaşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri

Adres : Aziziye Mahallesi, Mevlana Cad. No:1  Karatay / Konya
Telefon : (0332) 351 1215

Haritası ve Konumu

Sizlerde gezilerini ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.

8 YORUMLAR

  1. Konya Mevlana Müzesine yıllar sonra tekrar geçen sene gittim.ÜCRET kaldırılmış.İnanamadım…Halka ve Turistlere kolaylık olsun diye bu karar alındıysa,stratejik bir yanlışlık bence.Bugün tüm Türk insanı,Türki Cumhuriyetler ve hatta Batılılar Mevlana’ya derin bir Sevgi ile koşarak geliyorlar.Onları Makul olacak bir ücret asla Kapıdan Geri çevirmez.Üstelik TopkapıSarayı,Sümela Manastırı ve diğer önemli yerlerimiz Ücretli olmasına rağmen yerli ve yabancı Turistler şikayet etmeden kuyruklara giriyor. Ama siz Ücretsiz yaparsanız,Mevlana Müzesi Bakımı,Koruma,Tamir,Yaşatma ve Güzelleştirmeyi nasıl gerçekleştireceksiniz.Ücretsiz yapmak Hizmet değil,bilakis Mevlana Müzesini çürümeye terketmektir… En kısa zamanda tekrar Makul bir Ücrete geçerek,Devletin buradaki yükünü hafifletmeliyiz.Yetkililere lütfen iletiniz. Saygılarımla

    • Mevlana hazretlerini ziyaret ederken bir ücret ödemek kadar abes bir şey olamaz. Gel, ne olursan ol gel ama paran yoksa gelme mi olmalı zihniyet. Biraz mantıklı düşünün. Ücretin kaldırılmış olması muazzam bir davranış gerçekten

    • Gel ne olursan ol yine gel felsefesine sahip değerli bir şahsiyetin mezarından,müzesinden v.b yerlerden ücret talep etmek kadar abes bir şey olamaz. Gel ama paran varsa gel gibi bir anlam ortaya çıkar ki, Mevlana hazretleri bu durumu görse kesinlikle kabul etmezdi diye düşünüyorum.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz