PAYLAŞ
schengen vizesi

Schengen ve Schengen vizesi hakkında detaylar ile başvuru koşulları ve gerekli evraklar nelerdir ve bu vizeye dahil ülkeler hangileridir gibi birçok konuda bilgilere yer verdik.

Schengen Nedir ?

Lüksemburg’un güneyinde bulunan küçük bir kasabadır.Fransa ve Almanya’nın sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. 1985 yılında 7 Avrupa Birliği ülkesi  tarafından Schengen‘de imzalanan anlaşma sonucunda tüm sınırların kaldırılarak vatandaşların dolaşmasını sağlayan anlaşmaya  vermiştir.

Schengen Vizesi Nedir ?

Schengen vizesi ile ülkeler kendi aralarında sınırlar olmadan geçiş yapabilmekteler.Ancak Avrupa Birliği ile paralel olarak düşünülsede birliğe üye olan her ülkede Schengen anlaşması bulunmamaktadır.

Vizesiz gidilebilen Avrupa ülkeleri hakkındaki Vizesiz Avrupa Ülkeleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Schengen Vizesi İle Hangi Ülkelere Giriş Yapılabilir ?

Schengen Vizesinin kapsadığı ülkeler; Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, , Estonya, Hırvatistan, İspanya, Fransa, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, Finlandiya, İsveç, Norveç, İsviçre, İzlanda ve Yunanistan dahildir.

kolay Schengen vizesi

Schengen Vizesi için hangi ülkenin konsolosluğuna başvurmalıyım ?

Shengen vizesi başvuruları, seyahat edeceğiniz ülkenin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine yapabilirsiniz.Seyahat edeceğiniz ilk ülkenin konsolosluğuna veya en uzun kalıcağınız ülkenin konsolosluğuna vize başvurusu yapmalısınız.Shengen anlaşması gereği vizenizin nereden alındığı konusunda ülkeler açıkça bir tepkide bulunmuyorlar ancak bazı ülkeler, ilk girişin kendilerine yapılması durumunda vize başvurusunun kendilerine yapılmasını istiyorlar.

Shengen vizesi ile ilgili bilinmesi gerekenler

Pasaportunuzun seyahat sonrasında 3 ay daha geçerlilik süresi olması gerekiyor.Pasaportunuzda vizenin basılabilmesi için en az 2 boş sayfa olması gerekiyor.Seyahat tarihinizden en az 15 iş günü önce Shengen vizesine başvurmalısınız.Uygun bulunan başvurular da genelikle 15 gün içerisinde karar veriliyor.

schengen vize evraklar

Shengen Vizesi için gerekli evraklar

  • En az 6 ay geçerli Pasaport
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş.)
  • Otel ve uçak rezervasyonu (Rezervasyon olması yeterlidir.)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka Hesap Cüzdanı, Tapu, Araç ruhsatı vb. gelir ve maddi durumunuzu gösteren bir belge.
  • İlk başvurularda emniyet müdürlüğünden protokol yazısı

Shengen Vizesi  İşverenler için gerekli evraklar

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (En fazla 6 ay önce alınmış)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Shengen Vizesi  Çalışanlar için gerekli evraklar

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (En fazla 6 ay önce alınmış)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • SSK Hizmet Dökümü

Avrupa’da ve dünyada vizesiz ülkeler hakkında olan Vizesiz ülkeler listesi yazımızı inceleyebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here