Gökçetepe Tabiat Parkı

Mavinin ve yeşilin birleştiği doğal güzellikleri ile Gökçetepe Tabiat Parkı, dünyada kendi kendini temizleyerek her zaman temiz ve berrak kalan 5 körfezinden biri olan Saros Körfezi’ndedir. Yazımızda sizlere tabiat parkı hakkında detaylı bilgiler, giriş ücreti ve nerede ile ulaşım alternatiflerine yer veriyoruz.

Edirne gezileriniz için hazırladığımız görülecek en güzel yerlere Edirne’de gezilecek yerler yazımız ile ulaşabilirsiniz.

Edirne gezilerinizde denize girebileceğiniz alternatif bir yer olan Erikli Gezi Rehberi yazımızada göz atabilirsiniz.

Karmaşık su altı akıntıları ile denizi her zaman temiz olan Saros koyları, sanayi ve yerleşim bölgesi olmaması nedeni ile doğallığını korumuştur. Bol oksijeni ile adeta şifa kaynağı olan havası, solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Gökçetepe Tabiat Parkı, Keşan ilçesinden sonra tabelalar takip edilerek kolaylıkla bulunan bir doğa harikasıdır.

Gökçetepe Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Marmara Denizi ile Ege’yi birleştiren Saros Körfezi, doğallığından bir şey kaybetmemiş olan tatil cenneti Gökçetepe Tabiat Parkı’nı barındırmaktadır. Güney ve doğusunda Çanakkale, kuzeyinde Edirne illeri ile yerleşime imkân vermeyen Saros Körfezi, temiz ve doğal tatil beldeleri arayanların en çok tercih ettiği bir tatil cennetidir.

Gökçetepe Tabiat Parkı Edirne

15 Mayıs 2013 yılında hizmete açılan Gökçetepe Tabiat Parkı, fiyatları ile oldukça uygun olup, ücretler 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’na göre belirlenmiştir. Oldukça sık ormanlık alanları ve girintili çıkıntılı koyları ile her ziyaretçiye özel alanlar sunmakta, çevre köylerden gelen doğal besinlerle organik gıdaların tadına varmanızı sağlamaktadır.

Tabiat parkı içerisinde pek çok aktivite bulunmaktadır.Parka gelenler çadır kampı veya karavan konaklaması veya da bungalov evlerde konaklama yapabiliyorlar.Tabiat parkında ayrıca paint ball oynayabilir veya doğa sporları yapabilirsiniz.Parkta ayrıca dalış eğitimleri ve su sporları da yer alıyor.

Gökçetepe Tabiat Parkı Restaurant

Parkta Restaurant, Cafe ve market bulunuyor.Ayrıca elektrik, su, wc ve banyo ile duş imkanları mevcut.Parkta yaz okulu ve etkinlik alanları da yer alıyor.

Gökçetepe Kamp Alanı

Tabiat parkında dilerseniz çadır kampı yapabilir veya farklı konaklama alternatifleri içerisinde karavan konaklama ve bungalov konaklama seçenekleri yer alıyor. Çadır kampı yapmayı düşünenler ister kendi çadırlarını getiriyorlar isterlerse parkın vereceği çadırlar ile kamp yapabilirsiniz.Sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanabilir ve berrak bir suya girerek güne başlayabilirsiniz. Türkiye’de bulunan kamp alanlarını listelediğimiz En iyi kamp yerleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Kamp Fiyatları

Kamp TürüKamp Fiyatı
Kendi Çadırınızda Konaklama200₺
2 Odalı Kıl Çadırı gecelik800₺
Karavan300₺

Edirne’de konaklama için bungalov ev düşünüyorsanız Edirne Bungalov Evleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Gökçetepe Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

Giriş TürüGiriş Ücreti
Günübirlik giriş ücreti (Araç ve şöför dahil)90₺
Günübirlik giriş ücreti her ek kişi için40₺
Araç ile giriş90₺

Kamp yapacaklar için su ve elektrik ücrete dahil ediliyor. Güncel kamp fiyatları ve giriş ücretleri için şu +90 506 864 07 28 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede? 

Park, Edirne ili, Keşan ilçesinde yer almaktadır. Keşan’dan sonra Erikli, Enez ve Bahçeköy tabelalarını takip etmeniz yeterli denilebilir.

Konumu ve Haritası

İletişim Bilgileri

Adres : Gökçetepe tabiat parkı Gökçetepe köyü Zeytindere mevkii Keşan / Edirne
Telefon : 444 45 27

Sizlerde tabiat parkı gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

4 YORUMLAR

  1. Biz de bu yaz bu hatayı yaptık ne yazık ki. Perşembe sabah çıkıp 4 günlüğüne Gökçetepeye gittik. Önce kendimize kalabalıktan biraz kaçarak toprak yollardan birinin sonunda bir yer bulduk. Pek gölge değildi ama parkın resmen sonunda olduğumuz için çadırın önünde fakat 3-4 metre uzağındaki ağaç altına portatif masamızı ve sandalyelerimizi kurarız dedik. İlk günümüz güzel geçti. Deniz muhteşem. Fakat tuvaletler ve lavabolar hayatımda gördüğüm en pis alanlardı. Ama bunu umursamadık. Cuma günümüzde çok güzel geçti taa ki cuma akşam saat 22-23 olana kadar. Bebek ve eşim yattılar. Ben hala otururken bir anda saygısız insanlar sürüsü istanbuldan doluşmaya başladılar. Patika toprak yola gecenin 23’ünde arabası ile girip yer olmadığını görüp dönmeye çalışırken bizi toz toprak içinde bırakanlar mı ararsınız, yoksa kurduğum masanın dibine girip çadır kuran mı? Yada doğa ile başbaşa kalmaya gelmişken dibimizde 5 tane florasan lamba yakanlar mı? En sonunda bu tiplerden sıkıldığım için kalktım yattım. Gece boyu arabalar gelmeye, saygısız insanlar araba ışığında bağıra çağıra çadır kurmaya devam ettiler. Sabah uyandığımızda utanmasalar bizim çadırın üstüne çadır kuracaklarmış gibi bir manzara ile karşılaştık. Tabii bizim otuduğumuz bütün gölgelere bir çadır kurulmuş. Üst üste, insan seli. tuvaletler, pislik cabası. Cumartesi dayanamayıp bir gün erkenden kaçıp geri İstanbul’a döndük. Giriş saati olmayan, içeride yer olup olmadığına bakmadan gelen geçenden para kesip içeri alan bir müessese. 100 kişilik alanda 500 kişi kamp yapmak isterseniz mutlaka gidin.

    • hafta sonu gıdılmemesı gereken yer sabaha kadar cadır kuranlar bagıra bagıra cadırın dıbıne kadAr kendı cadırını kurup sabaha kadar bagıra bagıra konusansanlar araba seslerı 1 haftada 2 gun duzgun uyku uya bıldık aıle ıle bekar ayrımı olmadıgı ıcın ıckı ıcıp sabaha kadar sarhos muhabetı kufur dınledık.kamp alanında buzdolabı yok yakındakı marketler pahalı eger yınede gıdeceksenız munkun oldugunca erzak sınek savar denız ayakkabısı yanınıza alın

  2. Son birkaç yıldır bir kamp alanından ziyadr çöplüğe döndü bu güzelim mekan. Toparlanması için çok iyi ve ciddi bir işletmenin el atması gerek. Şu anki durumu ile, özellikle de ailelere (çocuktan dolayı) tavsiye etmem. İstanbul’a yakın başka alternatiflere bakın derim. Böylesine şahane bir doğa ancak bu kadar heba edilebilirdi.

    • ulaşım yok var yazıyor yokne domuş ne münübüs taxsi tutarsın 3310 lira taxsimetre yada 400 istiyorla parkın girişine kadar aracı olmayanın işi zor hiç bir şey burda yazdıgı gibi deyil yetkiler oraya ukaşım saglasınlar günde iki defa gider gelir ekonimi daha canlı olur saygılar sunarım herkese iyi tatil ler

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz