Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı Döneminde yazlık saray olarak kullanılması dışında ayrıca yabancı devlet adamlarını ağırlamak amacı ile yapılmıştır. Yazımızda sarayın tarihi ile günümüzde ziyaretçiler için detaylı bilgiler yer alıyor.
İstanbul’da yer alan saraylar arasında Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı ve Çırağan Sarayı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.
Beylerbeyi Sarayı Hakkında Bilgiler
1861 yılında, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmaya başlanan saray, son dönem Osmanlı padişahları ve hanedan üyeleri için yazlık saray görevini üstlenmiştir.
Saray’daki mermer işçiliği, kullanılan eşyalar, Saray’ın sahip olduğu eşsiz manzara, yazlık saray olması nedeniyle sıcak havalarda bile sahip olduğu inanılmaz serinlik gibi bir çok önemli detaya birebir görüp şahit olmak adına İstanbul’da gezilecek yerler arasında liste başlarından birisidir. Hatta gidip görmekle yetinmeyip kahvaltınızı saray bahçesinde yapmanız bile mümkündür.
Beylerbeyi Sarayı Giriş Ücreti 2024
Sarayın 2024 giriş ücreti 75₺‘dir. Öğrenciler için ise giriş ücreti 40₺’dir. 0-18 Yaş arası için giriş ücretsizdir. Bahçe giriş ücreti ise 20₺’dir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar içinde bilet fiyatı 350₺’dir.
Beylerbeyi Sarayı Kahvaltı Fiyatları
Saray, muhteşem manzarası, eşsiz işçiliği ve bir döneme tanıklık etme imkanı sunması ile çok önemli bir mirasımız. Ancak bu miras sadece gezip görmeniz için değil, isterseniz de emrinize amade.
Sarayın bahçesinde yer alan kafeteryada isterseniz boğaza nazır bir kahvaltı yapabilir ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Üstelik aldığınız hizmet ve ortamın atmosferi göz önüne alınacak olursa fiyatlar son derece makul. Tek sorun, yoğun ilgiden dolayı yer bulmanın özellikle hafta sonlarında çok zor olması.
Beylerbeyi Sarayı Cafe Menü Fiyat Listesi
- İstanbul Kahvaltısı Fiyatı (Sokak simidi, tahıllı simit, beyaz peynir, domates, salatalık, zeytin, maydanoz & 2 çay) 180₺
- Kahvaltı Tabağı (Beyaz peynir, kaşar peynir, İzmir tulum peyniri, bal, zeytin, reçel, tereyağı, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, su böreği, ekmek & 3 çay) 370₺
- Sahanda Yumurta 85₺
- Sebzeli Omlet 130₺
- Kaşar Peynirli Tost 115₺
- Çay 25₺
- Türk Kahvesi 70₺
Ziyaret Saatleri
Sarayın açılış saati sabah 09:00 ve akşam kapanış saati 18:00 olarak belirnemiş. Sarayın açılış saati sabah 09:00 ve akşam kapanış saati 18:00 olarak belirnemiş.
Video Görüntüleri
Beylerbeyi Sarayı Nerede?
Saray, İstanbul ilinin Üsküdar ilçesi sınırlarında ve adı ile müsemma Beylerbeyi’nde.
Nasıl Gidilir?
Üsküdar rıhtımdan yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki saraya sahil yolundan ilerleyerek ulaşabilirsiniz. Şahsi arasınız ile Avrupa Yakası’ndan gelecek olursanız da Boğaziçi Köprüsü’nü geçer geçmez Üsküdar yönüne döndüğünüzde Beylerbeyi’ne inebilirsiniz.
Üsküdar’dan otobüsle gelmek isterseniz de Beykoz yönüne giden bütün otobüsler Beylerbeyi Sarayı’nın önünden geçmektedir. Beylerbeyi Durağı’nda inecek olursanız saray ile durak arası yürüme mesafesindedir.
Avrupa Yakası’ndan metrobüs ile gelmek isterseniz de; metrobüsten Boğaziçi Köprüsü’nde inip, buradan yürüyerek ya da Üsküdar’a giden otobüslere binerek saraya ulaşmanız mümkündür.
Haritası ve Konumu
Saray için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.
Sizlerde Beylerbeyi Sarayı gezilerinizi, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.
Buraları da özel sektöre peşkeş çekmesinler aman da gidip görebileceğimiz, makul fiyata keyif sürebileceğimiz bir yer olsun. Sata sata, üzerine gökdelenler dike dike İstanbul’u talan ettiler resmen. Tarih tarih deyip, ecdadının mirasına bu kadar kötü davranabilen başka bir millet/kafa bulmak zor. Neyse;
Kalabalığa kalmadan gidip güzel bir yer bulabilirseniz gerçekten dediğiniz gibi krallara layık bir keyif sürmek mümkün. Çocuklu aileler için de güvenli ortamı ile tercih edilesi.
24 02 2018 tarihinde arkadaşımla beraber kahvaltı için BEYLERBEYİ SARAYINA gittik. Evet gerçekten çok güzel bir ortam. o yapılarda geçmişimizin ne kadar köklü ve asil olduğunu her yerde olduğu gibi orada da görmek, o havayı teneffüs etmek gerçekten mükemmel. Lakin daha içeriye girmeden gişedeki görevli sanki koyun güder gibi hareketlerle karşıladı bizi. niye geldiniz, kaç kişisiniz azarlar gibi sorular sorular. sadece bahçeyi kullanacağımızı söyleyerek kendisine yüz lira uzattım. ben bunu nereden bozacağım bana beş lira bozuk getir. Verdiğim yüz lirayı önüme doğru itti. tekrar beni azarladı. arkadaşıma mahcup olmayayım diye sesimi çıkarmadım. biraz sesimi çıkarsam adam kalkıp beni dövecekti sanırım. çünkü her hareketinde öfke ile yerinde zıplayıp tekrar oturuyordu. bunları uzun süre görmemezlikten gelen arkadaşım. cüzdanından beş lira çıkararak bana uzattı. rica ediyorum buradan ver yoksa adam bizi dövecek dedi. kahvaltı salonundaki çalışanlar ise ilgisizler ki sanki tek başlarına yaşadıkları evlerinin salonunda sanarsın. bir cay istemek için on dadika elini havada tutman gerekiyor. çünkü hepsi sırtını dönmüş başını eğmiş kendinden geçmiş durumda.
otoparkı var mı, ücreti ne kadar, kapıda müze kart satılıyor mu, kredi kartı girişte ve kafede geçiyor mu? kısa gezi ve uzun gezi için farklı güzergahlar önerir misiniz, özellikle görülmesi gereken bir yeri var mı? Gidenler yanıt dönerse sevinirim.