Galata Kulesi, İstanbul’un en popüler turistik yerlerinden biridir ve tarihi yapısı ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçileri büyülemektedir. Bu yazıda, Galata Kulesi’nin tarihini, yapımıyla ilgili ilginç bilgileri, ziyaretçilerin ne göreceğini, neler yapabileceklerini, nasıl gidileceğini ve bilinmesi gereken diğer konuları ele alacağız. Eğer İstanbul’da bir seyahat planınız varsa, Galata Kulesi’ni ziyaret etmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
Galata Kulesi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir kuledir. Tarihi Bizans dönemine kadar uzanan bu yapı, günümüzde İstanbul’un sembolik simgelerinden biri haline gelmiştir. İşte, Galata Kulesi hakkında bilmeniz gereken bazı önemli bilgiler:
Galata Kulesinin Tarihi
Galata Kulesi, ilk kez 528 yılında yapılmıştır. O dönemde, kule Hristiyanların şehri savunmak için kullandığı bir gözetleme kulesiydi. 1348 yılında Cenevizliler, kuleyi yeniden inşa ederek günümüzdeki şekline getirdiler. Kule, Osmanlı döneminde de kullanıldı ve bir ara hapishane olarak kullanıldı. Günümüzde ise, ziyaretçilerin gezebileceği bir müze haline getirilmiştir.
Galata Kulesi yapımı ile ilgili olarak, kulenin tamamı taştan yapılmış ve 63 metre yüksekliğindedir. Kulenin etrafı 3,75 metre kalınlığında duvarlarla çevrilidir. İki katı bulunan kule, üst kısmında bir restoran ve bir seyir terası bulunmaktadır.
Galata Kulesinde Neler Yapılır
Galata Kulesi ziyaretçileri, seyir terasından İstanbul’un manzarasını izleyebilir, fotoğraf çekebilir veya kulenin içindeki müzeyi gezebilirler. Ayrıca, kulede yer alan restoranda yemek yemek de mümkündür. Restoran, özellikle akşamları romantik bir yemek yeme deneyimi sunar.
Restoran ve kafe belediyeye ait olduğu için alkollü içecek satışı yasak. Ancak özellikle akşamları İstanbul’a özel Türk ezgileri eşliğinde kahvenizi yudumlayıp, manzarayı seyre dalmak İstanbul’a dair unutamayacağınız bir anı olarak kalabilir.
Bulunduğu semte de adını veren Galata Kulesi, İstanbul’da en çok fotoğrafı çekilen yapılardan birisi. Ancak kulenin asıl güzelliği kendisinde değil, terasından görebileceğiniz eşsiz İstanbul manzarası. Kulenin toplam yüksekliği 63 metre ve üst katlara çıkmak için kullanılan bir asansör mevcut. Ancak son iki katı çıkmak içinse oldukça dar merdivenlerden geçmeniz gerekiyor.
Buradan Boğaziçi, Haliç ve İstanbul’un tarihi yarımadası panoramik olarak görülebilir. Ayrıca gün batımı saatlerinde kuleye çıkmak, harika bir manzaraya şahit olmak isteyenler için harika bir seçenek olabilir.
Kulenin çevresi, yürüyüş yapmak ve şehri keşfetmek isteyenler için de oldukça keyiflidir. Kule etrafında yer alan sokaklar, tarihi binalar, küçük dükkanlar, kafeler ve restoranlarla doludur. Galata Kulesi, İstanbul’un en popüler turistik yerlerinden biridir ve ziyaretçiler için harika bir keşif fırsatı sunar.
Son katta, terasının yanı sıra bir de kafe ve restoran var. Restoran ve kafe belediyeye ait olduğu için alkollü içecek satışı yasak. Ancak özellikle akşamları İstanbul’a özel Türk ezgileri eşliğinde kahvenizi yudumlayıp, manzarayı seyre dalmak İstanbul’a dair unutamayacağınız bir anı olarak kalabilir.
Galata Kulesi Giriş Ücreti 2024
Müzekart ile kuleye ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Müzekartınız yoksa veya yabancı ziyaretçiyseniz Galata kulesi giriş ücreti son güncelleme ile 650₺ olmuştur. MüzeKart uygulamasının kulede de geçerli olmasından dolayı bu fiyatı baz almanıza gerek yok. 60₺ Ödeyerek, kartınız ile giriş yapabilirsiniz.
Galata Kulesi Müze Kart Geçerli Mi 2024?
Evet, Müze Kart geçerli. Yıllık 60₺ olan müze kart alırsanız, yılda birden fazla kez tarihi kuleyi gezebilirsiniz. 2023 yılında Galata Kulesi’ne giriş yaparken müze kartınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Müze kartınızı görevlilere ibraz ederek, Galata Kulesi’nin tarihi dokusunu keşfetme fırsatını elde edebilirsiniz.
Ziyaret Saatleri
Kulenin açılış ve kapanış saatleri şu şekilde; Açılış saati 08:30 ve kapanış saati 00:00. Gişe 23:00’da kapanmaktadır. Haftanın her günü açık.
Video Görüntüleri
Galata Kulesi Nerede?
Tarihi kule, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Tarihi bir semtte yer alan kuleye ulaşım ile ilgili tüm detaylara Galata Kulesi nerede yazımızda yer verdik. Nasıl gidilir ve diğer detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Semt içerisinde gezebielceğiniz bir başka yer önerisi olarak Galata Mevlevihanesi yazımıza da mutlaka göz atın.
İstanbul’un görülmesi gereken en popüler yerleri arasında öne çıkan bu tarihi kule dışında keşfedilmeyi bekleyen farklı yerler için İstanbul’da Gezilecek Yerler listemizi inceleyebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Galata Kulesi ne zaman Yapıldı?
1348 Yılında Cenevizliler tarafından inşa edildi.
Galata Kulesi’nde neler yapabilirim?
Galata Kulesi’ne giderek İstanbul’un nefes kesen manzaralarını izleyebilir, tarihi ve kültürel mirasını keşfedebilirsiniz. Kulede ayrıca kafeterya ve hediyelik eşya dükkanları da bulunuyor.
Galata Kulesi’ni ziyaret etmek için ne kadar zaman ayırmalıyım?
Galata Kulesi’ni ziyaret etmek için yaklaşık 1-2 saat ayırmak yeterli olacaktır.
Kuleyi Kim Yaptı?
Cenevizliler tarafından İstanbul’da inşa edilmiştir. İtalya’nın Pisa Kulesi’ne benzeyen kule, o dönemde İstanbul’da ticaret yapan Cenevizlilerin iş merkezi olarak da kullanılmıştır.
Kaçta Kapanıyor
Gece saat 00:00’a kadar açık.
Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerler yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.
bn hiç gitmedım onun yanına gıtecem
Ne güzel site. Çook teşekkürler. Sayenizde gitmek istediğim yerler için kimseye sormadan bilgi edinebiliyorum
galata kulesine çıkıp balkondan manzaraya bakmak yürek ister
çok korkutucu ve balkon çokkkk dar iki kişi yan yana zor geçiyor
öğrenci 5 tl