Bolu gezilecek yerler

Bolu, doğa sevenlerin sıklıkla tercih ettiği şehirlerden biridir. Doğal güzellikleri ile sık sık ziyaret edilen tabiat parkları, kış aylarının favorisi olmayı başaran kayak merkezleri ve yöresel lezzetleri ile Bolu, binlerce yıllık tarihî bir hazineye ev sahipliği yapıyor. Rehberli doğa gezileri, tarih veya kültür turları için dört mevsim boyunca ziyaret ediliyor.

Bolu’da mutlaka görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. İstanbul ve Ankara arasında bir geçiş noktası olan Bolu, Türkiye’nin her yerinden kolaylıkla ulaşılabilecek bir şehirdir. Karayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz Bolu’ya havayolu ile de seyahat edebilirsiniz. Şehre ulaşmak için kullanabileceğiniz en yakın havalimanı 145 kilometre mesafede yer alan Cengiz Topel Havalimanı’dır. Kocaeli ilçesinde yer alan bu havalimanını kullanabileceğiniz gibi İstanbul’da bulunan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Ankara’da bulunan Esenboğa Havaalanı da Bolu’ya ulaşım için tercih edilebilir.

Havaalanlarına iniş yaptıktan sonra Bolu’ya ulaşmak için araç kiralayabilir ya da otobüsleri kullanabilirsiniz. Bolu ile İstanbul arası 262, Ankara ile Bolu arası 191 kilometredir. Şahsi aracınız ile bulunduğunuz şehirden Bolu’ya ulaşmak istiyorsanız Bolu Dağı Tüneli’ni kullanabilirsiniz. TEM ve D100 Otoyolu sayesinde Bolu’ya ulaşım oldukça kolaydır.

Dört mevsim boyunca ziyaret edilen Bolu hem yaz hem de kış aylarında keyifli manzaralar sunar. Ziyaretinizi kayak amacıyla gerçekleştiriyorsanız seyahatinizi kış aylarında planlamalısınız. İsteğiniz daha kültürel ve doğal bir tursa ilkbahar ve yaz ayları ideal bir tercih olacaktır.

Bolu’da Gezilecek Yerler Listesi

Bolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler uzun bir liste ile sunuluyor. Farklı tatil ve seyahat ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar kapsamlı bir şehir olan Bolu hem doğal güzelliklere hem de kültürel açıdan önemli yerlere ev sahipliği yapıyor. Bolu seyahatinizi planlarken gezmeniz gereken yerleri öncesinde incelemeniz seyahatinizin daha verimli geçmesini sağlar. Eğer görmeniz gereken yerler hakkında kafa karışıklığı yaşıyorsanız sizler için derlediğimiz Bolu’da gezilecek yerler listesini inceleyebilirsiniz.

  • Yedigöller Milli Parkı
  • Abant Gölü ve Tabiat Parkı
  • Kartalkaya Kayak Merkezi
  • Mengen
  • Gerede
  • Gölcük Tabiat Parkı
  • Bolu Müzesi
  • Esentepe Kayak Merkezi
  • Seben Kaya Evleri
  • Akşemseddin Türbesi
  • Akkaya Travertenleri
  • Sülüklü Göl Tabiat Parkı
  • Sünnet Gölü
  • Yıldırım Bayezit Camii
  • Zafer Kulesi

El değmemiş doğal tarihi güzellikleriyle dört mevsim Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biri olan Bolu, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerine de ev sahipliği yapıyor. Farklı ilçeleri ile yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Bolu, özellikle doğal güzellikleri ile dikkat çekici olsa da önemli bir kültürel mirası da bünyesinde barındırıyor.

Bolu’da seyahat ederken toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Şehir içi toplu taşıma minibüsler ve otobüsler ile gerçekleşir. Eğer daha konforlu bir seyahat istiyorsanız araç kiralayabilirsiniz. Kiralık araç sayesinde talep ettiğiniz noktalara ulaşmanız kolaylaşır.

Hem merkezde hem ilçelerde mutlaka denemeniz gereken yöresel yemekleri hazırlayan birçok restoran ve esnaf lokantası bulunur. Günün her saati tüketilebilecek farklı bir yöresel yemeği olan Bolu gastronomik açıdan da benzersizdir.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Bolu il sınırları içerisinde yer alan Yedigöller, Yedigöller Milli Parkı ile ünlüdür. Heyelan sebebiyle oluşan göller Orman Denizi olarak adlandırılan zengin bir bitki örtüsüne sahip olmasını sağlamıştır. Mengen ve Yığılca ilçeleri arasında yer alan Yedigöller, 2020 hektarlık geniş bir alanda yer alır. Yedigöller’i içine alan park 1965 yılında milli park ilan edilmiştir ve bu yıldan beri koruma altındadır.

Milli park içerisinde yer alan göllerin sayısının yediyi bulması isminin Yedigöller olmasını sağlar. Heyelan gölleri, göller içerisinde yaşayan alabalıklar ve rekreasyon kullanım potansiyeli, Yedigöller Milli Parkı’nı Bolu’nun en önemli turistik cazibelerinden biri yapar.

Göller, aralarında 100 metre yükselti bulunan iki plato üzerinde yer alıyor. 780 metre yüksekliğe sahip olan platodaki en büyük böle Büyükgöl adı veriliyor. Bununla birlikte platolarda yer alan diğer 6 gölün isimleri Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl ve Seringöl’dür.

Yedigöller Bolu ilinin kuzeyinde yer alıyor. Merkeze 42 km uzaklıkta yer alan milli park, Mengen ilçesinden kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor. Yedigöl’de konaklamak isteyenler için çok sayıda otel olduğunu da söylemek gerekiyor. 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin yanı sıra daha ekonomik bir tercih yapmak isteyenler için bölgede moteller de bulunuyor.

Ziyaretçileri tarafından yeryüzü cenneti olarak adlandırılan Yedigöller, gezilecek yerlerin tamamını bünyesinde toplamıştır. Devasa ağaçlar, hayvanlar ve kuşlar; Yedigöller Milli Parkı seyahatiniz boyunca sizlere eşlik eder.

Abant Gölü Tabiat Parkı

Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı

Bolu’nun en turistik yerlerinden biri olan Abant Gölü, ismini yer aldığı Abant’tan alıyor. Bolu sınırları içerisinde yer alan Abant merkeze 34 km mesafe uzaklıkta bulunuyor. Tabiat parkının içerisinde yer alan Abant Gölü, günübirlik ve konaklamalı seyahatlerde Bolu’nun en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.

Abant Gölü’nü görmek için Abant Gölü Milli Parkı’na ulaşmanız gerekiyor. Bunun için Bolu Dağı’nın çıkışındaki Abant yol tabelalarını takip etmeniz ve Abant sapağından ilerlemeniz gerekiyor. Ulaşım için şahsi aracınızı kullanabileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarından yana da tercih yapabilirsiniz.

Dört mevsim muhteşem manzaralar sunarak ziyaretçilerinin yoğun beğenisini toplayan Abant Gölü’nde daha uzun süre vakit geçirmek istiyorsanız Abant otelleri arasından tercih yapabilirsiniz. Farklı tatil ihtiyaçlarını karşılayan ve çeşitli bir liste ile sunulan oteller arasında birçok seçenek bulunur. Abant’ta konaklamak için sıklıkla tercih edilen oteller aşağıdaki gibidir:

  • Abant Köşk Oteli
  • Abant Niz Otel
  • Büyük Abant Oteli
  • Vonresort Abant
  • Abant Gökdere Kartal Yuvası Otel
  • Abant Hitit Otel Restaurant
  • Doğa Köşkü Abant Bungalov Evleri

Her şey dahil ya da yarım pansiyon konsept ile hizmet veren Abant Otelleri arasından yapacağınız tercih sayesinde Abant seyahatinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. Abant mevkiinde yer alan tesisler farklı noktalarda konumlanır. Göl manzaralı, bungalov evler ile hizmet veren ya da doğa içerisinde yer alan tesisler arasından isteklerinize uygun bir tercih yapabilirsiniz.

Mengen

Bolu Mengen

Mengen, Bolu’nun ilçelerinden biridir. İl merkezine yaklaşık 63 kilometre uzaklıkta yer alır. Şahsi aracınız ya da ilçeler arası otobüsler ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Şahsi aracınız ile ilçeye ulaşmak için Ankara-Zonguldak yolunu ve D750 yolunu kullanabilirsiniz.

Mengen’in en önemli özelliği Türkiye’nin en önemli aşçılarının büyük bir çoğunluğunun memleketi olmasıdır. Fatih Sultan Mehmet’in ünlü bir ustaya kurdurduğu düşünülen Mengen, aşçılık konusunda çok gelişmiş bir ilçedir. Mengen’de her sene Aşçılar Festivali gerçekleşir.

Bugüne dek birçok medeniyetin egemenliği altına girmiş olan Mengen, doğal alanlar ve yöresel lezzetler ile ünlenmiştir. Bölgede yayla turizmi oldukça gelişmiştir. Mengen’de yapacağınız seyahati daha konforlu hale getirecek çok sayıda Bolu otelleri bulunur. Mengen’de konaklayanların en çok tercih ettikleri tesisler şu şekilde sıralanabilir:

  • Koru Aura Mengen
  • Çam Pınarı Doğa Evleri
  • Bolu Termal Hotel & Spa
  • Dorukkaya Ski Mountain Resort
  • Karpalas City Hotel & Spa
  • Abant Sedir Park Butik Otel
  • Kata Palazzo Ski & Mountain Resort
  • Lagoon Palace Spa & Activites

Mengen bölgesi ve civarında yer alan oteller farklı konseptler ile hizmet veriyor. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Mengen’de yer alan tesislerin de en belirgin özellikleri arasında doğa ile iç içe olmaları bulunuyor. Her şey dahil konsept ile hizmet veren oteller konaklama ücretine dahil olarak bölgenin muhteşem yemeklerinden yararlanma, hamam ve spa gibi olanaklar da sunuyor.

Gerede

Bolu Gerede

Bolu’nun bir ilçesi olan Gerede, merkeze 53 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Şehir merkezinden kalkan otobüsler ya da özel araçlar ile 1 saatlik yolculuk sonrasında ulaşılabiliyor. İlçeyi yerleşim yeri olarak kullanan ilk medeniyetin Hititler olduğu tahmin ediliyor. Daha sonra Britanyalılar, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslar tarafından da kullanılıyor. Son olarak 1395 yılında Osmanlı hükümetinin egemenliği altına giriyor.

Gerede seyahatiniz esnasında mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde açıklanabilir:

  • Asar Kalesi: İlçe merkezine 20 km uzaklıkta yer alan Asar Kalesi Akçabey Köyü yolunda bulunan dağlara kurulmuş bir kaledir. İçerisinde kullanılan seramikler ve mimari özellikleri sebebiyle Bizans Dönemi’nde kurulduğu tahmin ediliyor. Köy otobüsleri ile ulaşmanın mümkün olduğu Asar Kalesi, hikayesi ve mimarisi ile ilçenin en önemli turistik noktalarından biridir. Kaleye giriş için ücret talep edilmiyor.
  • Tarihî Kiliseli Tüccar Hanı: İlçe merkezinde yer aldığı için yürüyerek ulaşılabilen Tarihî Kiliseli Tüccar Hanı Bizans Dönemi’nde inşa edilmiştir. Bazı bölümleri için taş ve beton kullanılırken, bazı bölümlerinde ahşap kullanıldığı görülür. Hanın içerisinde konaklama odaları, hayvan barınakları yer alırken önünde geniş bir avlusu bulunur. Ücretsiz şekilde gezebileceğiniz Tarihî Kiliseli Tüccar Hanı, tarihî bir yolculuğa çıkmanızı sağlar.
  • Yıldırım Bayezid Hamamı: İlçe merkezinde bulunan hamam 1388 yılında Ömer İbni İbrahim tarafından yaptırılmış, 1908 senesinde aslına uygun şekilde restore edilmiştir. Hamam içerisinde kadınlar ve erkekler için iki ayrı yıkanma yeri bulunur. Günümüzde aktif olarak kullanılan hamam ücretsiz olarak gezilebilir.

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu Gölcük Gölü

Gölcük Tabiat Parkı büyük şehirlerin pek çoğuna yakın konumda olduğu için hafta sonu ve kısa süreli seyahatlerin en sevilen seçeneği oluyor. Bolu’nun en sevilen turistik cazibe merkezleri arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkı, her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor. Piknik, trekking, yürüyüş ve kamp gibi aktiviteler için ideal bir yer olan Gölcük Tabiat Parkı şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta.

Gölcük bölgesinde yer alan Bolu otelleri genellikle termal otellerdir. Şifalı su kaynaklarının üzerinde kurulan termal oteller hamam ve spa gibi olanaklar sunar. Termal suyun ise pek çok hastalık için tedavi edici özelliğe sahip olduğu biliniyor.

Gölcük Tabiat Parkı’na aracınız ile giriş yapmak için 22 TL ile 330 TL arasında, aracınızın türüne göre değişen bir fiyat ödemeniz gerekir. Şahsi girişler için ise 11 TL ücret ödenmesi gerekiyor.

Gölcük Tabiat Parkı içerisinde mutlaka görülmesi gereken yerler:

  • Piknik alanı
  • Gölcük Göl Evi
  • Gölcük Trekking ve Yürüyüş Parkurları
  • Seyir İskelesi
  • Doğal Sebil Çeşmeleri
  • Gölcük Göl Restoran & Kafe
  • Gölcük Hediyelik Eşya & Gift Shop

Bolu Müzesi

Bolu Müzesi

Bolu ve yakın çevrede yapılan arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıkan eserler an itibarıyla Bolu Müzesi’nde sergilenmeye devam ediliyor. 1981 yılında müze haline getirilen ve ziyarete açılan müze, çok sayıda eseri de bünyesinde barındırıyor ve şehri ziyaret ettiğinizde müzeyi de mutlaka görmelisiniz. Roma, Urartu ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Lidyalılara ait çok sayıda eser de hali hazırda sergileniyor. 09:00-19:00 saatleri arasında ziyarete açık olan müze, yaz ve kış aylarında bu saatlerde değişiklik yapabiliyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi

Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu için en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir. İl merkezine 38 km mesafede yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, 1850-2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer alır. Yarı ılıman bir iklime sahip olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nin çevresi orman örtüleri ile kaplanmış hâldedir.

Her seviyeden sporcunun tercih edebileceği 13 farklı kayak pistine ev sahipliği yapan Kartalkaya Kayak Merkezi, her yıl en uzun kayak sezonu yaşayan kayak merkezlerinden biridir. Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’de Uludağ Kayak Merkezi’nden sonra en popüler ikinci kayak merkezidir.

Toplam uzunluğu 20 kilometreyi bulan pistlerde toz kar olarak adlandırılan ve güneş altında parlayan karlar bulunuyor. Kırmızı Pist, Gezi Pisti, Kazankaya ve Arka Çanak isimli pistler kayak konusunda tecrübesi olmayanlar tarafından tercih edilebilecek düzeydedir. Adrenalin severler ise Efe Pisti, Yılmaz Demir Pisti ve Siyah Pisti tercih etmelidir.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Türkiye’de en çok tercih edilen profesyonel snowpark projesi de yer alıyor. Proje içinde 3 ana rampa, 1 corner, uzunlukları 3 ile 6 metre arasında değişen 3 handrail ve 3 box da yer alıyor. Snowboard severlerin tercih etmesi gereken pist ise Resul Dede. Merkezde 2 adet telesiyej, 6 adet teleski ve 3 adet baby lift bulunuyor. Eğer Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bir otelde konaklarsanız liftleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kartalkaya Kayak Merkezi’nde yer alan oteller her şey dahil konsept ile hizmet veriyor. Merkezde kayak ekipmanları kiralayabileceğiniz ve ders alabileceğiniz işletmeler de bulunuyor. Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sezon genellikle aralık ayının ikinci haftası başlıyor ve mart ayının sonunda kadar devam ediyor.

Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak Merkezi, Bolu’nun Gerede ilçesine 5 km uzaklıkta bulunan bir kayak merkezidir. Bu kayak merkezi, kış turizmine büyük katkı sağlamaktadır. 1300 metre yükseklikteki bu yapı, kayak tutkunlarına mükemmel bir deneyim sunmaktadır. Bölgede birçok konaklama seçeneği bulunmakta olup, burada kış tatilini geçirmek isteyenler için ideal bir yerdir. Esentepe Kayak Merkezi, doğal güzellikleri ve kaliteli hizmetiyle öne çıkmaktadır. Aynı zamanda, kayak pistleri ve teleferik gibi aktivitelerle ziyaretçilerine eğlenceli bir tatil imkanı sunmaktadır. Kayak sporuna ilgi duyanlar için ideal bir destinasyon olan Esentepe Kayak Merkezi, unutulmaz anılar biriktirmenize olanak sağlayacaktır.

Seben Kaya Evleri

Bolu Seben Kaya Evleri

Frigyalılar dönemine ait kaya evler, hali hazırda özgünlüğünü korumayı başarıyor ve döneme tanıklık eden eserlerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Seben ilçesindeki bu evler yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekmeyi başarıyor. Kaya evlerini karşınıza alıp manzara eşliğinde çayınızı yudumlamak isterseniz eğer Solaklar Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Burada çok sayıda işletme mevcut ve manzarayı gözler önüne sermeye devam ediyorlar.

Akşemseddin Türbesi

Bolu Akşemseddin Türbesi

Kendini birçok farklı alanda geliştirmiş ve Türk dünyasının en önemli alimlerinden biri olmayı başarmış olan Akşemseddin, Osmanlı Padişahlarından Fatih sultan Mehmet’e de hocalık yapmış ve fikirleri ile katkıda bulunmuştur. Akşemseddin Türbesi, 1464 yılında inşa edilmiştir ve Fatih sultan Mehmet’in emri ile ortaya konulan bu eser, altıgen planlaması ile birlikte kubbeli bir şekilde inşa edilmiştir ve eşsiz bir görüntüye sahiptir. Mimari anlamda muazzam bir görüntüye sahip olan türbe, ahşap işçiliğinin o döneme ait izlerini de hali hazırda bünyesinde barındırmaktadır. Türbe, Fatih Sultan Mehmet’in minnet göstergesi olarak da lanse ediliyor ve birçok kaynakta bu şekilde yer aldığını da söyleyebiliriz.

Akkaya Travertenleri

Bolu Akkaya Travertenleri

Bolu’nun doğa harikaları listemizde sıra dışı ve şifalı suların adresi Akkaya Travertenlerine geldi. Bolu’nun gizli kalmış hazinelerinden biri olan bu doğa güzelliği, hem gözlerinize hem de ruhunuza iyi gelecek.

Bolu’nun sadece yeşiliyle değil, beyaz travertenleriyle de adından söz ettiren bir cennet köşesi bulunuyor: Akkaya Travertenleri. Bu yer, Bolu’nun kendi minik Pamukkalesi desek abartmış olmayız. Mudurnu yolunda, şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan bu doğa harikası, hem göze hem de bedene hitap eden doğal bir spa gibi.

Şimdi, gözlerinizi kapatın ve kendinizi şifalı suların içinde hayal edin. Evet, burada bir yüzme havuzu bulacaksınız. Ancak, bu havuz sıradan bir havuz değil. Şifalı olduğu söylenen sularıyla, belki de ruhunuza ve bedeninize iyi bir detoks yapmanın tam zamanı. Unutmadan, bu özel havuzun keyfini sürmek için küçük bir giriş ücreti ödemeyi göze alın.

Peki ya soğuk ve maden suyu tadındaki şifalı suların aktığı çeşmeler? Onlar da burada sizi bekliyor olacak. Cesaretinizi toplayıp suların soğukluğuna meydan okuyabilirsiniz. Hem de rahatınızı düşünerek ayrılmış kadın-erkek ayak havuzlarında suları ayaklarınızla test ederken, etrafınızdaki doğal güzelliğe dalıp gitmek de cabası.

Güzellik sadece suda değil, travertenlerin oluşturduğu çevre de bakmaya değer. Yürüyüş yaparken biraz dikkatli olmanız gerekiyor, çünkü yol yer yer dik ve kayalık. Ama merak etmeyin, bu küçük engelleri aştığınızda travertenlerin ve küçük mağaraların güzelliği sizi bekliyor olacak.

Eğer bir gününüzün tamamını burada geçirmek isterseniz, piknik alanlarında ailecek güzel bir öğlen yemeği yiyebilir, hatta semaverde çayınızı demleyerek doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Piknik masaları ve yürüyüş yollarıyla donatılmış Akkaya Travertenleri, günlük şehir kaosundan uzaklaşıp sakin bir gün geçirebileceğiniz harika bir doğa kaçamağı sunuyor.

Akkaya Travertenleri sabah erken saatlerde kapılarını açıyor ve akşam 20:00’ye kadar misafirlerini ağırlıyor. Girişi araç başı 60 TL olarak belirlenmiş. Kesinlikle Bolu’daki duraklar listenize eklemelisiniz. Kim bilir, bu eşsiz travertenlerin serin suları ve şifalı havası ile bir günü dolu dolu yaşamak, sizi bambaşka bir insan yapabilir.

Sülüklü Göl

Bolu Sülüklü Göl

Sülüklü Göl, doğa ile iç içe bir zaman geçirmek isteyenler için harika bir seçenek sunuyor. Bolu’da gezilecek doğal yerler arasında yer alan göl, yapılaşmaya sahip olmamasıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle, doğanın içerisinde sakin bir hafta sonu geçirmek isteyenler için ideal bir yerdir.

Sülüklü Göl, sadece doğal güzelliğiyle değil aynı zamanda zengin flora ve faunasıyla da dikkat çekiyor. Gölde bulunan su bitkileri, balıklar ve kuşlar, doğa severlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca gölün etrafında yürüyüş yapmak, piknik yapmak ve kamp kurmak da mümkün. Doğal yaşamı keşfetmek ve stresten uzaklaşmak isteyenler için Sülüklü Göl, mükemmel bir kaçış noktasıdır. Tamamen doğanın içerisinde yer alan göl, sessiz ve huzurlu bir ortam sunarak, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Sünnet Gölü

Sünnet Gölü Bolu

Sünnet Gölü, doğal güzellikleri ve huzur verici atmosferiyle sırt çantanızda bir termos çay ve tabii ki fotoğraf makineniz olmadan gitmemeniz gereken yerlerden biri. Gölün etrafı çam ağaçlarıyla kaplı ve doğa yürüyüşleri için mükemmel bir tercih. Yemyeşil patikaları takip ederken endişelerinizin nasıl dağıldığını hissedeceksiniz. Küçük bir hatırlatma, yürüyüşten sonra göle nazır bir piknik yapmayı unutmayın!

Kışın bir başka güzel olan Sünnet Gölü, özellikle fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız size inanılmaz manzaralar sunacak. Göl yüzeyindeki buğu ve çevresindeki karla kaplı ağaçlar adeta kartpostal görüntüleri yaratıyor. Yazın ise gölün serin sularında sandalla gezintiye çıkabilir, çevresindeki tesislerde konaklayarak gece yıldızların altında doğanın sesini dinleyebilirsiniz. Ailenizle, arkadaşlarınızla ya da kendi başınıza sakin ve dinlendirici bir zaman geçirmek için Sünnet Gölü doğru seçim olacaktır.

Gölün etrafında yer alan çocuk oyun alanı da çocuklu aileler için büyük bir artı oluyor. Konaklama düşünenler için gölün yanında bir otel bulunuyor.

Yıldırım Bayezit Camii

Bolu Yıldırım Bayezit Camii

Bolu Büyükcami mahallesinde yer alan yıldırım Bayezit Camii, tahmin edeceğiniz gibi adını da Yıldırım Bayezit’ten almıştır. 1382 yılında inşa edildiği bilinen camii, eşsiz mimarisi ile turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Camii içerisinde bir de kütüphane olduğu biliniyor fakat bu bölüm zamanla yıpranarak günümüze kadar ulaşmayı başaramamıştır.

Zafer Kulesi

Bolu Zafer Kulesi

Bolu şehri sınırları içerisinde yer alan Göynük ilçesinde bulunan Zafer Kulesi, Sakarya Meydan Muharebesi zaferini temsilen yaratılmış eserlerden bir tanesidir ve hem ilçe hem de şehir için bir sembol niteliği taşıdığını da belirtmek gerekiyor. 1960 yılında bir restore çalışması ile yeniden hayata döndürülen ve aslına uygun şekilde restore edilen bu yapı da yine keşfetmeniz gereken eserlerden bir tanesidir.

Bolu gezilerinizde yeme içme rehberimiz olan Bolu’da ne yenir yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bolu’da gezilecek yerler listemizin sonuna geldik. Sizlerde gezi ve tecrubelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

1 Yorum

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz